Будівництво теплогенераторної на території Оситнязької школи: Чому з першого разу не проголосували? Тому що це був «кіт в мішку»!

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Депутати Кіровоградської районної ради на позачерговому засіданні сесії з третьої спроби підтримали зміни до районного бюджету. Як і на першому позачерговому засіданні, яке пройшло 7 жовтня, так і на наступному, 10 жовтня, не давало спокою питання щодо будівництва теплогенераторної на території Оситнязької школи.

Якщо на першому засіданні сесії депутати вимагали надати на розгляд проектно-кошторисну документацію, яку заступник начальника відділу освіти райдержадміністрації Віталій Сторчаус не міг надати з певних причин, то вже на наступній сесії депутатів запросили з ним ознайомитися.

У важливості будівництва теплогенераторної переконувала депутатів райради і директор Оситнязької школи Леніна Темченко: «У нас в школі 92 учні. Школа складається з двох корпусів. У першому корпусі навчаються старшокласники, у другому – молодші класи, там знаходяться їдальня, внутрішні туалети, майстерня. Є дві котельні, на одну з них взагалі немає документів. Будувалася вона в ті часи, коли ще був колгосп… Котли в тому корпусі стоять старі, вони потребували заміни. Щоб їх замінити й узаконити цю котельню, також потрібні величезні кошти. Але якщо на сьогоднішній день стоїть питання, що потрібно зекономити газ, тому якщо є така можливість отримати кошти і перевести заклад на альтернативне опалення, то я до вас звертаюся з проханням підтримати це рішення. Якщо ми цього не зробимо, немає куди подіти дітей, якщо відключать газ», – відзначила Леніна Темченко.

Перейшовши до другої спроби голосування, з 32 присутніх на сесії, голоси «за» віддали 30 депутатів, чого виявилось не достатньо. Тому звучали переконання від інших депутатів, щоб двоє підтримали даний проект рішення, аби набрати можливих 32 голоси. Врешті, з третьої спроби, трохи більше 23 тисяч гривень було з райбюджету виділено, а виготовлення самої проектно-кошторисної документації буде здійснене за рахунок субвенції Оситнязької сільської ради в сумі 35 тис. грн.

Та думка тієї частини депутатів, які не підтримували даний проект, полягала не в тому, що вони проти будівництва теплогенераторної в Оситнязькій школі. Навпаки ситуацію, яка відбувається в країні, розуміють всі цілком і повністю. Єдине, що насторожило, це велика сума, а саме – близько 800 тис. грн., які за рахунок співфінансування виділяються на будівництво лише однієї теплогенераторної, пояснюють кореспонденту «Першої електронної» деякі депутати райради, мотивуючи тим, що за ці кошти можна збудувати дві, а то й три теплогенераторних.

«Чому з першого разу не проголосували? Тому що це був якийсь «кіт в мішку». Треба було ще на першій сесії пояснити, чому саме випала Оситнязька школа, а не інша… Тому б і не виникло проблем в голосуванні. Тому що нам не пояснили, чому саме Оситнязька», – пояснила на сесії в чому виникла розбіжність поглядів депутат райради Варвара Володіна, зізнаючись, що теж сумнівалася чи голосувати за дане питання.

«Я хочу, щоб прислухалися до думок, які тут звучать. Тому що, якщо один, два, три рази ми будемо ігнорувати один голос, потім ми будемо аплодувати за те, що він проголосував», – закликав на сесії депутат райради Микола Буртак, вимагаючи також протокольно записати, щоб в подальшому розглянули можливість опалення даною теплогенераторною якомога більшої кількості закладів, що розташовані на території Оситнязької школи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар