Російський сервер викачував із кишень кіровоградців 200 тис. грн щомісяця

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Управлінням СБ України в Кіровоградській області викрито трьох мешканців міста Кіровограда, які встановили та забезпечили функціонування гральних автоматів у торговельних та розважальних закладах Кіровоградщини.

Встановлено, що організатор грального бізнесу з листопада 2013 року за допомогою мережі Інтернет через сервер, який розташований у м. Санкт-Петербург Російської Федерації та обслуговується російською компанією „Інтербет”, в режимі реального часу відслідковував та підробляв результати розіграшів. Це дозволяло отримувати щомісячний прибуток у розмірі понад 200 тисяч гривень. Частина коштів відправлялася на банківські рахунки у Російську Федерацію.

У ході обшуків за місцем проживання зловмисників та розміщення терміналів у торговельних та розважальних закладах обласного центру, вилучено 31 гральний автомат з документацією на них, серверне обладнання, за допомогою якого керували гральними терміналами, та близько 500 тис. гривень.

За даним фактом слідчим відділом УСБУ в Кіровоградській області відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 203-2 (зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України.

Наразі ведеться слідство.

Прес-сектор УСБУ в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар