На Донбас приїхала ще одна група найманців, яких тренували в Ростові-на-Дону

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З території РФ продовжується заїзд в Луганську область найманців, які пройшли підготовку в навчальному центрі ГРУ ГШ ЗС РФ в Ростові-на-Дону.

За оперативними даними, за останні 2 доби на територію України зайшло близько 40 автобусів з терористами. Також учора вночі з території РФ в Україну в районі Успенки Донецької області зайшла колона військової техніки кількістю приблизно 30 одиниць і прослідувала в напрямку н.п. Комсомольське. Рух колони відслідковується.

На недостатність та недоліки моніторингу українсько-російського кордону, який здійснюється Місією ОБСЄ, звернув увагу Посол США при ОБСЄ Деніел Баєр. Він вважає, що ОБСЄ має розширити свою присутність в регіоні, і закликає Росію терміново розпочати переговори з Україною з питання організації моніторингу і контролю кордону відповідно до Мінських домовленостей та негайного створення буферної зони, вільної від важких озброєнь.

З приводу застосування в Донбасі безпілотників з Німечини федеральний канцлер Ангела Меркель заявила, що вони можуть стати елементом посиленого контролю в регіоні конфлікту. За словами канцлера, Берлін веде переговори з ОБСЄ про поставку дронів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар