Правоохоронці вилучають незаконну зброю і вибухівку по всій Україні

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За інформацією прес-центру СБУ, Служба безпеки України спільно з МВС у всіх регіонах України проводить спецоперації з виявлення та вилучення з незаконного обігу вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

У Павлограді Дніпропетровської області, у покинутому будинку, співробітники СБУ виявили схованку, у якій зберігалися ящики з великим арсеналом боєприпасів: 10 тисяч набоїв різного калібру, 60 гранат до автоматичного гранатомету АГС-17, 19 гранат до гранатомету РПГ-7, 120 гранат до підствольного гранатомету ПГ-25. Крім цього, вилучено п’ять ящиків із боєприпасами.

У Харкові СБУ вилучила з незаконного обігу понад дві тисячі набоїв до пістолета. Місцева мешканка була затримана після отримання посилки з боєприпасами. Під час огляду її автомобіля правоохоронці вилучили ще сто набоїв до автомата Калашникова.

У Львові співробітники СБУ та міліції затримали автомобіль зі зброєю та засобами ураження. На вимогу правоохоронців легковик, за кермом якого перебував 33-річний чоловік, було зупинено для перевірки. Під час огляду транспортного засобу у багажнику виявлено дві РПГ-18 (“Муха”), РГП, 16 гранат Ф-1 та близько двох тисяч набоїв калібру 5,45 мм., а у помешканні львів’янина знайдено карабін “АКМС-МФ” калібру 7,62мм. без дозвільних документів.

За матеріалами СБУ по усіх випадках слідчими МВС розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар