Між Україною і Росією будують стіну вартістю 66 млн. євро

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Облаштування державного кордону – так званий проект Стіна – коштуватиме українцям 66 млн. євро.

Днями Кабмін ухвалив рішення про виділення додаткових 6 мільйонів євро на будівництво державного кордону між Україною і Росією (раніше на це вже було виділено 235 мільйонів гривень).

Нагадаємо, проект «Стіна» передбачає інженерно-технічне облаштування кордону, відновлення пунктів пропуску та розбудови підрозділів та удосконалення правового регулювання питань охорони кордону.

Виконання проекту буде здійснено у два етапи. На першому буде облаштовано ділянки, розташовані поза зоною активних бойових дій; сухопутної ділянки адміністративного кордону з АР Крим; узбережжя Азовського моря, а також по другому рубежу охорони вздовж лінії розмежування. На другому етапі після роззброєння незаконних формувань та поновлення лінії кордону передбачено облаштування решти ділянки в межах Донецької та Луганської областей.

Інженерне облаштування «стіни» передбачає земляні та бетонні вали, контрольно-слідові смуги, системи оптико-електронного спостереження, сигналізаційні комплекси, рокадні дороги та фортифікаційні споруди для перешкоджання руху автомобільної техніки та осіб. Більшість засобів контролю та техніки буде вітчизняного виробництва.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар