Будівництво теплогенераторної на території Оситнязької школи загальмувало зміни районного бюджету

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сесія Кіровоградської районної ради шостого скликання, яка мала внести зміни до свого рішення від 31 січня 2014 року №280 “Про районний бюджет на 2014 рік” 7 жовтня виявилася не результативною. Засідання перенесли на 10 жовтня.

Проблемним стало питання щодо будівництва теплогенераторної на території Оситнязької школи. Щоб запустити проект, необхідно було виділити з районного бюджету трохи більше 23 тисяч гривень – такою є сума співфінансування будівництва. Решта – за рахунок коштів субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

Як пояснила заступник начальника фінуправління РДА Олена Савченко, кошти для цього планується забрати в Обознівської сільської ради з будівництва водогону та водорозподільної мережі для транспортування та забезпечення питною водою мешканців сіл Обознівка та Катеринівка, повідомляє кореспондент Першої електронної.

Думку щодо доцільності будівництва теплогенераторної в Оситняжці підтримав голова райдержадміністрації Віктор Дайдакулов, заступник голови районної ради Тамара Маліцька і ряд депутатів. Проте в декількох депутатів виникло чимало питань. Скажімо, чому на сесії не надано проектно-кошторисну документацію, згідно якої можна було дізнатися, куди будуть спрямовані дані кошти, адже загалом в межах проекту планувалося майже 800 тисяч гривень витратити на будівництво теплогенераторної. Дехто з депутатів навіть доводив, що за ці кошти можна збудувати дві, а то й три теплегенераторних. Звучали й інші питання-претензії: чому вибір впав саме на Оситнязьку школу, коли вона себе виправдає та інші…

Результат позачергової сесії – кілька депутатів пропозицію про будівництво не підтримали, тому голосуватимуть за неї з другої спроби на засіданні, яке призначили на 10 жовтня.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар