У Кіровограді побував Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

3-4 жовтня 2014 року Патріарх Київський і всієї Руси-України відвідував Кіровоградськуєпархію.

По прибутті до Кіровограда Патріарх Філарет провів зустріч з інтелігенцією міста та журналістами у приміщенні обласного художнього музею.

За повідомленням прес-служби УПЦ КП, на початку свого виступу Патріарх Філарет розповів присутнім про цілі свого архипастирського візиту. У своєму виступі Патріарх Філарет порушив питання війни на Донбасі. Він зазначив, що на Сході України зараз боронять Незалежність та нажаль гинуть кращі сини України і це свідчить про те, що ми достойні своєї держави. Святійший Владика пояснив, чому Господь допускає війну в Україні. “Бог все це бачить, адже як сказано у Євангелії, волосина не падає з голови без волі Божої. Але є те, що відбувається не по волі Божій, адже Бог не може підтримувати зло. По волі звершується тільки добро, а зло по попущенню Божому. А для чого Бог попускає? Щоб людей привести до кращого, до добра. Так, зараз Господь попустив це зло, але призведе до кращого. А саме поверне Донбас до Бога. Коли вони перестраждають там на Донбасі, тоді повернуться до Бога і він дасть нам перемогу. І справа не в тому в кого яка зброя, а у тому, що правда на нашому боці і з нами Бог, зазначив Патріарх Філарет.

У форматі діалогу з Предстоятелем Київського Патріархату, всі охочі могли поставити запитання Главі УПЦ КП.

4 жовтня Патріарх Філарет відвідав смт Новоархангельськ, де звершив чин великого освячення храму на честь Рівноапостольного князя Володимира та Божественну Літургію. Його Святості співслужив собор єрархів, а також духовенство єпархії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар