Колишніх високопосадовців України розшукають, а вкрадені кошти повернуть

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Делегація Генеральної прокуратури України на чолі із заступниками Генерального прокурора В. Каськом та О. Заліском з 29 вересня по 1 жовтня поточного року відвідала Королівство Бельгія, Французьку та Австрійську Республіки з метою проведення консультацій із уповноваженими представниками міжнародних організацій та іноземних компетентних органів щодо кримінального переслідування колишніх високопосадовців України, оголошення їх у міжнародний розшук, а також пошуку та повернення незаконно виведених ними з України активів.

Під час відрядження українською делегацією було проведено переговори із представниками: санкційного підрозділу Європейського Союзу, Офісу юридичних справ Генерального секретаріату Інтерполу, Федеральної прокуратури Королівства Бельгія, Генеральної прокуратури Австрійської Республіки.

Під час консультацій із Офісом юридичних справ Генерального секретаріату Інтерполу обговорено актуальні питання здійснення міжнародного розшуку колишніх посадовців, у тому числі щодо характеру інкримінованих злочинів та відсутності політичних мотивів у їх кримінальному переслідуванні.

Федеральна прокуратура Королівства Бельгія висловила готовність надати міжнародну допомогу за зверненнями української сторони з питань виявлення, арешту та повернення до України активів.

У ході зустрічі із Генеральним прокурором Республіки Австрія обговорено загальний стан міжнародного співробітництва між компетентними установами наших країн, а також пріоритети та напрями його розвитку.

Проведені консультації є черговим кроком у розвитку взаємодії Генеральної прокуратури України та європейських інституцій і компетентних органів іноземних держав у контексті розслідування кримінальних проваджень щодо колишніх посадовців і в перспективі мають на меті забезпечити повернення в Україну викрадених ними коштів – повідомляє Управління зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.

Довідково: Радою Європейського Союзу 5 березня та 14 квітня 2014 року було прийнято рішення про застосування обмежувальних економічних санкцій до 22 колишніх українських високопосадовців. З метою виконання зазначених рішень уповноваженими органами держав-учасниць ЄС заблоковано майно та активи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар