У Світловодську орудувала малолітня банда

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Вийти на слід групи зловмисників, що, як виявилося, складалася з трьох неповнолітніх місцевих жителів віком від 12 до 14 років, допомогла одна з жертв крадіїв.

Житель районного центру, який нещодавно позбувся транспортного засобу, проходячи однією з вулиць міста, помітив мопед, схожий на свій. Не розгубившись, чоловік натиснув кнопку імобілайзера. Протиугінний пристрій спрацював і двигун затих. Потерпілий підійшов до хлопця та одразу ж запитав, звідки у того з’явився засіб пересування. Не почувши конкретної відповіді, власник запідозрив неповнолітнього у крадіжці і зателефонував до міліції.

У подальшому правоохоронці встановили причетність до кримінального правопорушення ще двох підлітків. Більше того, з’ясувалося, що протягом місяця юні крадії поцупили кілька мопедів, залишених власниками без нагляду поряд із під’їздами будинків.

Іноді неповнолітні каталися на чужих мопедах, а загалом планували згодом розібрати на запчастини і продати.

Під час проведення слідчих дій працівники міліції виявили та вилучили 5 викрадених транспортних засобів, які хлопці «зберігали» в підвалі.

За цими фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, – повідомив начальник Світловодського МВ УМВС в області Дмитро Ткачонок. – Санкцією статті передбачено покарання у вигляді арешту до шести місяців або обмеження чи позбавлення волі на строк до п’яти років.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар