На Кіровоградщині роздають «липові» повістки до військкомату

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Невідомих громадян в камуфляжній формі, поведінка яких була явно підозрілою, вже неодноразово помічали мешканці Новоукраїнського району. У Захарівці шестеро таких зайд на Ланосі розпивали спиртне в центрі села та намагалися з’ясувати «Хто тут головний?» у сільського голови. А в Фурманівці чи ті ж самі, чи може інші, але теж – на іномарці та в камуфляжі, наробили справжнього переполоху, вручивши селянам повістки на учбові збори, без будь якого попереднього повідомлення.

Згодом виявилося, що повістки ці – справжня «липа». Зрозуміти їх фіктивність можна відразу ж після детального ознайомлення. По перше: на повістках стоїть штамп Кіровоградського міського військового комісаріату, а викликаються люди до новоукраїнського військкомату. Підпис самого комісара відсутній.

Але схвильовані люди не надто приділяли увагу такими тонкощами, а вже наступного дня, як і було вказано в псевдо-документі, з’явились до районного військового комісаріату ледь не з речами вказаними в повістці. Але тут їх чекав приємний сюрприз. До військкомату їх ніхто не викликав.

Звідки ж ноги ростуть у таких повісток з мокрими печатками Кіровоградського міського військового комісаріату, кому та для чого це потрібно? Розібратися в цьому, мабуть, мають відповідні органи.

У свою чергу кореспондент Першої електронної зателефонував до Кіровоградського міськвійськкомату і поцікавився, яким чином у Новоукраїнці «гуляють» їхні повістки. Там повідомили, що повістки вказаного зразка військкоматом не використовуються з квітня-місяця. Їх повинні були знищити. Крім того, нинішніми повістками, вже іншого зразка, люди викликаються не на навчальні збори, а на мобілізацію, але – після уточнення придатності до військової служби.

Тож свою причетність до псевдо-повісток в військкоматі повністю заперечили.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар