“Перша електронна” розслідуватиме факти кришування правоохоронцями кандидатів у нардепи

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

«Перша електронна газета» розпочинає власне журналістське розслідування щодо «кришування» міліцією і СБУ окремих кандидатів у народні депутати.

Порушення виборчого законодавства під час агітації за кандидатів у народні депутати на виборах 2014 року не відрізняються істотно від усіх минулих виборів. Стандартний набір у вигляді непрямого підкупу виборців, який можна назвати показовою благодійністю окремих кандидатів та порушенням правил розповсюдження агітматеріалів складають левову частку порушень чинного законодавства про вибори. Це фіксують у своїх звітах організації Комітету виборців України, Громадянської мережі ОПОРА, офіційні спостерігачі.

При цьому, за усталеною практикою, деякі кандидати порушують виборче законодавство під прикриттям працівників міліції та СБУ. Про це на адресу сайту «Перша електронна газета» вже надходять повідомлення від небайдужих громадян, зокрема з округів у Кіровоградській області і це є небезпечним симптомом.

«Перша електронна газета» розпочинає власне журналістське розслідування подібних «кришувань» і звертається до кандидатів у народні депутати, їх довірених осіб, офіційних спостерігачів, членів виборчих комісій оперативно повідомляти редакцію за всіма фактами сприяння працівників міліції і СБУ окремим кандидатам у будь – якій формі.

Наші контакти: Телефон 067-520-10-70, e-mail persha.kr@gmail.com

«Перша електронна газета» попереджає про організацію глобального спостереження за перебігом виборів на всіх виборчих округах Кіровоградської області. Такий моніторинг буде спрямований на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням чинного законодавства усіма суб’єктами виборчого процесу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар