Кіровоград потрапив до маршруту “Велотуру миру” грузинського спортсмена

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

«Велосипедист миру», як вже встигли охрестити Нодара Борідзе деякі українські ЗМІ, добрався до Кіровограду. Грузин за походженням та проживанням Нодар однак вельми близько до серця прийняв події на сході України.

«Сама ідея туру належить моєму вчителеві та другу Джумберу Давидовичу Лежаві, котрий, крім того, що був великою людиною, був визначним спортсменом-велосипедостом, що об’їздив пів світу. Нажаль Джумбер Давидович не дожив до реалізації свого нового задуму – туру Україною, тож я не міг не підтримати починання свого наставника і не реалізувати його задум. Хоча сам я, якщо чесно, навіть не велосипедист-любитель.

Головна ідея пробігу – закликати всіх до миру. Світ не має бути пасивним, коли на сході України гинуть прості солдати. І перш за все не можете бути пасивними ви. Якщо кожен зробить хоч щось, допоможе хоча б в дрібниці – миру можна буде досягти», – заявив сьогодні на прес-конференції в КМР Нодар Борідзе.

Вже завтра Нодар планує вирушити далі – в Кривий Ріг, Одесу і на схід. Не омине він увагою Луганськ та Донецьк де, як він сподівається, хоча б на час його проїзду по цим територіям припиниться ведення вогню.

Попрощався з присутніми на зустрічі журналістами Нодар власною інтерпретацією гасла останнього часу: «Слава Україні! Миру Україні!»

Ознайомитись з велотуром Нодара Борідзе та іншими його проектами можна за посиланням http://vse-za-mir.blogspot.com

Поширити:

Залишити коментар:

коментар