На Старій Балашівці у Кіровограді відкрили «реформовану» амбулаторію

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У мікрорайоні Стара Балашівка, в Кіровограді, 1 жовтня відкрили амбулаторію загальної практики сімейної медицини № 8, яка працюватиме на базі поліклінічного відділення № 2.

Відкриття амбулаторії відбулося в рамках реформування вітчизняної медицини – повідомляє з місця події кореспондент Першої електронної.

Раніше на місці нововідкритої амбулаторії діяв кабінет прийому лікаря-терапевта на віддаленій території. Тобто, хворих приймав лише лікар-терапевт, який після огляду направляв хворих у поліклінічне відділення № 2. Відтепер жителі району матимуть змогу не лише проходити огляд, а й лікуватись та проходити процедури.

У приміщенні амбулаторії зробили ремонт і закупили базове устаткування. Наразі в закладі діє магніт, УВЧ, небулайзер (інгалятор), портативний ЕКГ-апарат. Також в амбулаторії запрацював педіатричний кабінет.

Жителі Старої Балашівки сподіваються, що відкриття амбулаторії значно полегшить їм життя. Принаймні не доведеться їздити з найменшими медичними проблемами в поліклініку, яка знаходиться в іншому кутку мікрорайону.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар