Кращі роботи юних художників – в Кіровоградській обласній бібліотеці для дітей

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кращі роботи учнів Кіровоградської дитячої художньої школи ім. О. О. Осмьоркіна, які своєю тематикою асоціюються з творчістю Т.Г. Шевченка – і як поета, і як художника, представлені на експозиції дитячих малюнків «До України серцем пригорнусь…», що відкрилась 30 вересня у відділі естетичного спрямування та організації змістовного дозвілля користувачів обласної бібліотеки для дітей.

Виставка цікава портретними втіленнями особистості Кобзаря та майстерною технікою виконання кожної роботи. Тут є і оповиті романтичним серпанком, бунтарською силою та народною мудрістю образи поета, портрети зі схованою перспективою та ілюстрації – як результат осмислення творів великого Кобзаря.

Малюнки виконанні гуашшю і олівцем, всі – із самобутнім колоритом , зі щирим дитячим баченням, відчуттям і відтворенням прочитаного – повідомляє з місця події кореспондент Першої електронної.

Особлива роль в підготовці виставки належить дирекції КДХШ ім. О. О. Осмьоркіна та викладачу, члену Національної спілки художників України, Смичеку І. В., які на відкриті ділилися цікавими фактами з життя Шевченка – художника і презентували непересічні картини своїх вихованців.

Виставка буде доступна для перегляду протягом місяця. Пориньте у дивосвіт мистецтва, відкрийте нові грані дитячої Шевченкіани.

Геній Леонардо да Вінчі дійшов висновку, що «Малярство – це німа поезія,а поезія – промовисте малярство». За свідченням самого Т. Г.Шевченка, малювати він почав з раннього дитинства – “хрестами й візерунками з квітками.” Саме малювання змінило його долю і стало розрадою на теренах життя. В умінні розкрити і показати внутрішній світ людини найбільше втілився талант Т. Шевченка-портретиста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар