За втягнення неповнолітніх у секс-бізнес «світить» від 4 до 7 років

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

53-річному жителю обласного центру, організатору секс-бізнесу, та 30-річній кіровоградці, які залучали до обслуговування «клієнтів» дівчат, що не досягли повноліття, оголошено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 303 «Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією» та ч. 1 ст. 156 «Розбещення неповнолітніх» Кримінального кодексу України. Особам загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 7 років.

Як повідомили Першій електронній в СЗГ управління МВС України в Кіровоградській області, діяльність групи сутенерів викрили влітку поточного року. У ході розслідування було встановлено, що під спеціальне приміщення, де повії зустрічалися з відвідувачами, чоловік облаштував кілька кімнат житлового помешкання, побудувавши сауни. Знайома «підприємця» працювала у нього за наймом.

Більшість з дівчат, які потрапляли до «притону» у якості «обслуговуючого персоналу», виявилися неповнолітніми. Деякі влаштовувались на роботу покоївками чи прибиральницями. У результаті своїх жертв зловмисники залякували, а потім змушували «заробляти» для них гроші.

Вартість послуг складала 100 гривень безпосередньо за користування сауною та в залежності від вибагливості «клієнта» – від 400 до 1200 гривень. У подальшому повії залишали собі третину від отриманого прибутку.

Під час проведення правоохоронцями санкціонованих обшуків в помешканні підозрюваних було виявлено та вилучено отримані незаконним шляхом грошові кошти, мобільні телефони, записнички з телефонами повій та інші «атрибути» екзотичного відпочинку.

Матеріали кримінального провадження з обвинувальним актом направлено до суду.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар