Нова Прага попрощалася із загиблим воїном Максимом Озеровим

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 30 вересня, мешканці Нової Праги з скорботою та болем у серці попрощалися із загиблим на сході України Героєм Максимом Озеровим. Йому було лише 26, він ще багато корисного міг би зробити для своєї країни, але, захищаючи її унітарність, втратив найцінніше – своє життя.

Загинув солдат – контрактник 27 вересня на блокпосту, котрий був обстріляний терористами з системи «Град». Це сталося в селі Малоорлівка Донецької області. Разом із Максимом полягло ще двоє його товаришів.

Щоб віддати останню шану своєму земляку, цього погожого дня до Свято-Успенської церкви у Новій Празі, де відспівували загиблого, зібралося чи не все селище – рідні, друзі, товариші, представники влади та громадськість. На панахиді молися за упокій його душі Героя, просили в Бога, аби несправедлива війна більше не забирала наших синів, братів та чоловіків.

Після відспівування труну з загиблим пронесли центральною вулицею селища. Громадське прощання з бійцем відбулося біля Новопразької селищної ради.

Церемонію відкрила селищний голова Ольга Горбенко. Вона звернулася до громади і нагадала, яким відповідальним та вимогливим був у житті Максим, відзначила, що це дуже важка втрата родини хлопця для односельців, а також подякувала батькам за те, що виховали справжнього патріота, який гідно захищав нашу Батьківщину.

Щирі співчуття родині загиблого від імені територіальної громади Олександрійського району висловив заступник голови Олександрійської РДА Юрій Коваль. Віддали шану Герою і заступник голови районної ради Богдан Куруп та керівник апарату РДА Сергій Макаренко. Слова співчуття прозвучали й від комісара Олександрійського військкомату Сергія Сидоренка. Після цього присутні вшанувати пам’ять бійця хвилиною мовчання.

В останню путь провели Максима і його однополчани. Бойовий побратим Сергій розповів, що кілька років тому Максим підписав перший контракт на службу в лавах української армії. Це був Деснянський навчальний 169 центр, при якому діє автомобільний батальйон. Коли відслужив три роки, підписав ще один контракт, але потрапив вже до зенітно-ракетного дивізіону, який також діяв при центрі. З Десни й був відправлений у зону АТО. За словами товариша, Максим мріяв вступити до Харківського військового училища і пов’язати своє подальше життя з військовою службою. На жаль, не судилося…

Найближчим часом пам’ять Максима Озерова вшанують у його рідній школі. За ініціативою громади на честь загиблого випускника на фасаді Новопразького навчально-виховного комплексу встановлять меморіальну дошку. Односельці переконані, що для школярів Максим буде зразком великої любові до своєї Батьківщини, зразком військової доблесті та самопожертви.

Поховали Максима Озерова на одному з місцевих кладовищ у селищі Нова Прага.

День прощання з бійцем оголошено на Олександрійщині Днем жалоби.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар