Люстрація по-Голованівськи: хто, кого і навіщо?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

29 вересня в Кіровоградському окружному адміністративному суді відбулося зіткнення чиновників нової та старої формації. Колишній керівник відділу освіти Голованіської райдержадміністрації Михайло Коломійчук подав позов до суду на Голованіську РДА за незаконне звільнення з посади.

Відповідачем на судовому засіданні виступив свободівець Ігор Ткаченко, який призначений у квітні цього року головою Голованіської райдержадміністрації. Саме за його рішенням 11 вересня цього року було звільнено Михайла Коломійчука «через аморальну поведінку, пов’язану зі співпрацею з «регіоналівською» владою». Ткаченко пояснює свої дії та вчинки нині модним словом «люстрація».

Ткаченко«Михайло Коломійчук звільнений згідно Кодексу законів про працю за аморальну поведінку. Не розумію, як може очолювати таку відповідальну посаду людина, яка возила освітян на антимайдан в Київ, підтримувала у березні цього року Лозинського на мітингу, голосувала за звернення до Януковича про розгін Майдану? Впевнений, такі люди не мають права займати свої посади. Тому я зробив усе можливе, щоб ця людина була подалі від влади. І це не єдиний випадок кадрових змін. Зараз готуються справи й на інших чиновників, які заплямували своє ім’я під час Революції Гідності», – коротко розповів про суть справи голова Голованіської райдержадміністрації.

У Михайла Коломійчука інший погляд на ситуацію зі звільненням, яке він вважає незаконним.

Коломійчук«Якщо ми йдемо в Європу, то повинні діяти згідно з законом. Але Ігор Сергійович, схоже, забув про це. Я не вважаю свої дії аморальними. До того ж процедура звільнення проходила незаконно.

По-перше, я не возив освітян на антимайдан. По-друге, Віктор Лозинський свого часу дуже сильно допомагав Голованіському району – був щедрим меценатом. Особисто я не був присутнім з ним на полюванні, коли стався той жахливий випадок. Тому, знаючи Віктора Лозинського як людину, яка зробила багато добра для району, я підтримував його свого часу. Як і люди, яким він колись допоміг. Підтримати його до Києва люди поїхали без примусу і в не робочий час.

Ну а по-третє, крім мене за звернення до Януковича голосували ще 43 депутати. Але звільнили за аморальність чомусь лише мене. Тому я вирішив шукати справедливості у суді», – прокоментував ситуацію Михайло Коломійчук.

Правда, сьогоднішнє судове засідання не принесло жодних результатів. І виною тому відсутність доказів та приписаних у судовому порядку документів для розгляду – особової справи та посадової інструкції позивача. Ігор Ткаченко пояснює відсутність належної документації та доказів недбалістю юриста райдержадміністрації, який і досі підтримує попередній режим. Саме тому він принципово не хоче виконувати вказівки нинішнього голови.

Суддя дала можливість зібрати всю доказову базу до 3 жовтня. А вже 6 жовтня відбудеться повторне судове засідання, яке остаточно вирішить питання законності чи незаконності звільнення колишнього очільника відділу освіти в Голованіську. Тому питання про те, люстрація це чи звичайне зловживання службовим положенням, вирішиться вже наступного тижня у судовому порядку. Адже спекуляцій багато, а істина одна.

Настя Лісовська для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар