100 літрів пшоняної каші з’їли жителі Розумівки у день села (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У селі Розумівці, що в Олександрівському районі, вперше за всю більш ніж двохсотлітню історію у день великого релігійного свята – Воздвиження Хреста Господнього – святкували День села. 

«Цей день обрано не випадково, назву релігійного свята носить місцева Свято-Хрестовоздвиженська церква, якій нинішнього року виповнилося 159 років. І у селі якраз, так зване, храмове свято», – розповів кореспонденту Першої електронної Розумівський сільський голова Микола Христенко.

Всі урочистості з нагоди Дня села проходили у сільському Будинку культури, в холі якого були розгорнуті виставки місцевих вишивальниць. Розумівців вітали сільський голова, депутат районної ради Олександр Синявський та народна артистка України Антоніна Червінська. Кращим трудівникам села та благодійника Микола Христенко вручив Почесні грамоти виконкому сільської ради. З концертом перед присутніми виступили музиканти, танцюристи та солісти Кіровоградського академічного театру музики, пісні і танцю «Зоряни».

По завершенню урочистостей всіх пригощали пшоняною кашею та шашликами. До речі, на приготування 100 літрів каші пішло 12,5 кг пшона, 10 кг сала, 100 яєць та 0,5 кг солі.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар