Кіровоградці виграли грант на видання книги про Крим

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

У жовтні цього року світ побачить антологія поезії «Шепіт Альми», в якій зібрано твори кіровоградських та кримських поетів. Книга буде видана кіровоградським видавництвом «Мавік» за кошти кримського центру регіонального розвитку «Топ-Кая».

Як повідомив Першій електронній один із кіровоградських авторів та упорядник книги Артем Луценко, саме те, що у книга підняла кримську проблематику, було обов’язковою умовою участі у гранті. «Окрім нас гранти отримають ще 12 ініціативних груп з усієї України. Першочерговим завданням проектів є підтримати кримських активістів та переселенців, а також підсилити суспільну дискусію про сучасні кримські реалії», – зазначив Артем Луценко.

Над кіровоградським проектом працювали викладачі та студенти КДПУ ім. Володимира Винниченка, які є одночасно і авторами книги (Артем Луценко, Ганна Дудник, Марія Корнілова, Олена Горобець та Кирило Поліщук). Ці імена уже стали відомими у Кіровограді завдяки антології «Гра в поетів» та збірці «До барикад».

До речі, вірші Кирила Поліщука будуть розміщені в цьому виданні у розділі поезій кримських авторів, адже народився поет у Феодосії.

Презентації книги плануються на жовтень цього року. Вперше кіровоградці побачать збірку в стінах КДПУ ім. Винниченка, згодом – у бібліотеках міста.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар