На “Хуторі Надія” зацвіли “Вересневі Самоцвіти”

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Традиційний фестиваль театрального мистецтва «Вересневі Самоцвіти» знову зібрав на “Хуторі Надія” театралів і з усієї України.

Приємним сюрпризом для любителів театрального мистецтва став приїзд на Хутір народної артистки України Лариси Кадирової, яка палкою промовою про силу слова і театру, виголошеною біля пам’ятника Івана Карпенка-Карого, відкрила цьогорічний фестиваль.

Протягом дня на головній сцені “Хутора Надії” виступали аматорські колективів та професійні театральні трупи з Кіровограда, Києва, Білої Церкви та багатьох інших міст України.

Овації глядачів зірвала пісня «Многая літа» у виконанні Лариси Кадирової. Цей виступ вона присвятила знаменитій єлисаветградській акторці Марії Заньковецькій, а публіка трепетно вслухалася в кожне виспіване слово, піднявшись зі своїх місць.

Під час фестивалю на Хуторі розгорнувся не лише театральний майданчик, а й музичний, живописний, меморіальний, поетичний, де на гостей чекало безліч майстер-класів, виставок та інших розваг.

Так майданчик вільної поезії зібрав поціновувачів поетичного слова. Тут поети не лише читали вірші, а й співали пісень під акомпанемент живої музики. Серед любителів віршованого мистецтва можна було побачити, як відомих кіровоградських поетів Поля Іщука, Артема Луценка, Ганну Дудник, так і гостей з інших областей: Василя Кузана з Закарпаття та Віктора Мельника з Вінничини.

Також любителі літератури не залишили без уваги книжкову виставку від кіровоградського видавництва «Імекс-ЛТД» та київського – «Український пріоритет». Гості літературного майданчика взяли участь у презентації нової книги Олександра Жовни «Історія Лізи» та вдоволь спілкувалися з письменником та видавцем Володимиром Шовкошитним.

Тут же, на Хуторі, кожен з відвідувачів міг долучитися до всеукраїнської акції «Україна – разом» і зробити кілька стіжків на вишиваній мапі України.

Вікторія Нетребенко для Першої електронної газети. Фото автора.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар