Як перевести годинник, не завдавши удару організму?

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

За місяць українці житимуть за новим часом. Щороку в останню неділю жовтня ми переводимо стрілку годинника о четвертій годині ранку на одну годину вперед. Цього року новий час ми виставлятимемо 26 жовтня. Це значить, що ми будемо прокидатись на годину пізніше, що вкрай позитивно впливатиме на організм. Але питання в тому, як змусити себе лягти спати раніше?

Як саме перевести годинник без впливу на людський організм, читачам Першої електронної газети радить київський психолог Алла Горохова-Торовик.
Фахівець рекомендує готуватися до переведення годинника заздалегідь. Комусь вистачить пару тижнів, декому знадобиться місяць.

«У першу чергу необхідно завчасно перевести годинник саме «для себе». Поступово, кожного дня, заздалегідь до моменту переведення стрілок слід збільшувати час на власних годинниках – кожного дня потрібно додавати по п’ять або десять хвилин» – рекомендує психолог.

Украй важливо в цей перехідний час стежити за своїм раціоном, адже він теж неабияк позначається на загальному самопочутті, зауважує фахівець.

«Додати до свого харчування слід переважно вуглеводневу їжу, оскільки вуглеводні швидко засвоюються організмом і не навантажують його. Варто відмовитись від вживання алкоголю та “важких” для власного організму напоїв, наприклад, кави, оскільки вона бадьорить, а алкоголь зневоднює організм. Пити більше рідини – мінеральної води, соків. Рідина допомагає організму адаптуватися швидше до нового режиму, – радить Алла Горохова-Торовик.

– Не менш важливо більше часу проводити на вулиці. Як відомо прогулянки на свіжому повітрі знімають стрес і гарно впливають на самопочуття. Наприклад, варто відчути, як шарудить листя під ногами. Загалом слід повноцінно відпочивати та висипатись, надавати своєму організму відпочинок.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар