«Любиш Україну – вчись перемагати!» (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Молодіжно-військові навчання під гаслом «Любиш Україну – вчись перемагати!» відбулися в Компаніївці, на місцевому стадіоні «Колос». Понад 300 студентів технікуму, учнів місцевих шкіл вчилися розбирати і збирати автомати, надавати першу медичну допомогу, кидали на влучність гранати та стріляли.

Ідея та організація навчання належить народному депутату України Станіславу Березкіну. Подібні навчання вже відбулися у Бобринецькому та Вільшанському районах.

Навчання розпочалися з гімну України та вшанування тих, хто відав своє життя за незалежність, за Україну. Серед них – житель села Сасівка Олег Габінет, герой, з яким нещодавно попрощалися жителі Компаніївського району. Вічна йому слава!

«Сьогодні в Україні йде війна, гинуть українці. Якщо хочемо жити у власній незалежній країні, треба вміти захищатися, потрібно навчитися захищати своє життя та подбати про життя своїй рідних. Раніше у школах викладалася військова підготовка, але сьогодні дітей вчать тільки теоретичним знанням. А наші навчання практичні й проводять їх інструктори, які безпосередньо брали участь в АТО. У Компаніївці нам допомагали військові Кіровоградського третього полку спеціального призначення», – сказав народний депутат України Станіслав Березкін, виступаючи перед учасниками навчань.

18-річний Артур Басистий, студент технікуму ветеринарної медицини вперше приміряв бронежилет та каску – це обмундирування привезли військовослужбовці третього полку з АТО.

«Дуже важливо сьогодні проводити такі військові навчання, тим паче, коли йде війна на Україні», – сказав хлопець.

Вчитель Живанівської школи Олександр Маліновський привіз на навчання своїх учнів. «Я викладаю фізичне виховання та предмет «Захист Вітчизни». Читаю теоретичний курс. Школа не має навіть макетів зброї. У 1991 році ми віддали 10 навчальних автоматів, один кулемет та іншу зброю в районний відділ міліції для утилізації. І залишилися ні з чим. Тому подібні навчання дуже корисні для школярів», – сказав вчитель.

Активні учасники навчання отримали грамоти від народного депутата України Станіслава Березкіна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар