Кіровоградські правоохоронці підтримують маму загиблого солдата

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Людмила Миколаївна Ряба, мешканка селища міського типу Добровеличківки, що на Кіровоградщині, через війну втратила єдиного сина. У листопаді Дмитру виповнилося б лише 22 роки. Допомагати жінці взявся дільничний інспектор міліції Богдан Бегеза.

«Не можна залишити її одну, – каже лейтенант міліції, – будемо допомагати усім селом. Це наш обов’язок перед мамою, яка виховала Героя».

Про старшого солдата, розвідника окремого третього полку спеціального призначення Дмитра Рябого місцеві жителі готові розповідати годинами. З самого дитинства хлопець ріс вихованим і слухняним, був єдиним помічником та підтримкою для неньки – Людмили Миколаївни, яка виховувала сина одна.
Він завжди мріяв стати військовим. Як розповідають сусіди, усі вони були свідками того, як малюк, окрім допомоги мамі, витрачав чимало часу на власну фізичну підготовку: бігав, виконував різні вправи, бо знав, що стане захисником своєї Батьківщини.

Під час строкової військової служби Дмитро Рябий заслужив авторитет у своїх наставників та товаришів. Він самовіддано, чесно і професійно виконував поставлені завдання. Тож для мешканців селища не стало несподіванкою те, що їх боєць і надалі залишився в Збройний Силах України. А про те, що нестиме службу в зоні АТО, старший солдат Дмитро Рябий своїй мамі не зізнався. Не хотів, аби вона хвилювалася за його життя.

Звістка про смерть 21-річного Дмитра на війні пролунала для усіх, як грім серед ясного неба: «15 липня під час мінометного обстрілу терористами українських позицій поблизу міста Краснодон Луганської області разом із дев’ятьма солдатами роти героїчно загинув, виконуючи службовий обов’язок до кінця».

За мужність і героїзм Дмитра Рябого нагородили орденом посмертно. Синову відзнаку мама зберігає разом із фотографіями та іншими речами на чільному місці в невеличкій хатині. Її гордість і надія тепер дивиться на неї лише з фото. Відважний боєць у парадній формі – то її щастя.

У скрутну хвилину підтримати матір загиблого солдата прийшли мешканці селища, сусіди, друзі та знайомі її сина, серед них і місцевий дільничний інспектор міліції Богдан Бегеза, який також народився і виріс у цьому ж населеному пункті – повідомляють Першій електронній з СЗГ обласного управління МВС.

Незважаючи на те, що територія у дільничного досить значна (5 сільських рад і 12 населених пунктів), до Людмили Рябої він заходить часто, адже допомога по господарству їй потрібна завжди. За рішенням керівництва Добровеличківського райвідділу міліції тут знаходять можливість придбати для жінки необхідне і допомогти вирішити побутові питання.

Його візитку з номером мобільного телефону дільничного жінка завжди тримає під рукою.

– Богдан допоможе, я знаю, – каже, хитаючи головою Людмила Миколаївна. – Хороший він хлопець, спасибі, що усі вони підтримують мене.

– Я навіть не знаю, хто на моєму місці міг би вчинити інакше, – запевняє дільничний інспектор.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар