Група Креатив запустила нову зерносушарку потужністю 1100 тонн соняшнику на добу

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Група Креатив запустила додаткову зерносушарку на своєму найбільшому елеваторному комплексі при новому олійно-екстракційному заводі компанії у м. Кіровограді. 

Проект дозволить Групі ще більш ефективно здійснювати закупівлю та подальше зберігання соняшнику на власних елеваторах для забезпечення сировиною переробних підприємств – незалежно від сезону та погодних умов.

Загальний обсяг інвестицій у проект сушарки аргентинської компанії Ingenieria Mega S.A., одного із провідних виробників сільськогосподарської техніки та обладнання, становить 685 тис. дол. США.

Група також надасть можливість своїм ключовим партнерам – українським фермерам, з якими компанія має тривалу та успішну історію співпраці, на безоплатній основі отримати послуги з підготовки сільгоспкультур для подальшого зберігання: це передбачає очистку від сміття, сушіння та подальше зберігання соняшнику фермерів.

Потужність нової сушарки становить 1100 тонн вологого соняшнику на добу. Сушарка працюватиме на альтернативному паливі – нагрітій водяній парі, яку підприємства Групи отримають у результаті спалювання лушпиння соняшнику. Це відповідає стратегії Групи з розвитку енергоефективних технологій і дає можливість здійснювати сушіння насіння без використання традиційного енергоресурсу – природного газу. Крім того, зерносушарка буде обладнана спеціальною системою пиловловлювання, що дозволить отримувати на виході чисте, не запилене повітря.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар