У Кіровограді буде презентовано книгу про корифеїв українського театру (анонс)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

25 вересня о 14-ій годині в музеї на вулиці М. Кропивницького, 172/42 у рамках театрального фестивалю «Вересневі самоцвіти» відбудеться презентація книги «Золота духовна скарбниця Кіровоградщини» Миколи Галицького, яка є словом про корифеїв українського театру.

До збірки увійшла серія статей, яку Микола Галицький написав працюючи у меморіальному музеї ім. М. Кропивницького та опублікував їх у місцевих газетах з історії сцени.

Книга вміщує матеріали про видатних корифеїв сучасного театру ім. М. Кропивницького. Серед постатей, про які розповідає збірка, і сам пастор Кіровоградського театру корифеїв М. Кропивницький, а також його сучасники: П. Саксаганського, М. Садовського, Г. Затиркевич-Карпинську, М. Старицького, П. Ніщинського, Ф. Левицького, І. Мар’яненка. У деяких статтях розповідається про творчість спадкоємців традицій І. Казнадія, М. Донця, І. Кравцова, про колишнього керівника музею В. Яроша, описується історія сучасного обласного лялькового та аматорських театрів.

Для довідки:

Після закінчення Олександрійського культосвітнього технікуму Микола Галицький прийшов працювати в галузь культури в рідний Олександрівський район. Здобувши заочно фах історика у Львівському держуніверситеті ім. І. Франка став заступником начальника управління культури виконавчого комітету Кіровоградської обласної ради.

Зараз Микола Галицький очолює меморіальний музей ім. М. Кропивницького.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар