У Кіровограді у Ковалівському парку відродили шаховий клуб (ФОТО)

Сьогодні у Кіровограді, у парку Ковалівському, урочисто відкрито відновлений шаховий клуб. На його відкриття зібралися представники громадськості та влади, шахісти, жителі міста та люди, завдяки яким було реконструйовано клуб.

«Сьогодні ми відзначаємо 260-річчя з Дня народження міста Кіровограда, саме відзначаємо, а не святкуємо, бо на Сході України йде війна, там гинуть найкращі українці-герої. І сьогодні в День дня міста ми відкриваємо клуб, ідея його відродження належить президенту футбольного клубу «Зірка» Максиму Березкіну. Я хочу щоб наші діти, ветерани тут зустрічалися і грали в шахи», – зазначив під час відкриття народний депутат України Станіслав Березкін.

DSC_0330

Президент футбольного клубу «Зірка» Максим Березкін подякував усім хто був причетним до відродження шахового клубу: і колективу ФК «Зірка», і працівникам Групи Креатив, і будівельникам, які його встановлювали. «Мій син сказав мені, що хоче грати в шахи і я згадав про те, що у Ковалівському парку був прекрасний шаховий клуб, так і народилася ідея відбудувати його на цьому ж самому місці, де він і працював», – сказав Максим Березкін.

Сам шаховий павільйон був виготовлений в Коломиї Івано-Франківської області.

Символічний ключ від шахового клубу вручили відомому тренеру з шахів, людині, яка 45 років тому грала в у шаховому павільйоні, Георгію Дубівці. «Велика подяка усім за те,що втілили мрію багатьох шахістів та жителів Кіровограда», – сказав Георгій Георгійович.

Після урочистого відкриття розпочався шаховий турнір.

DSC_2825

Поширити:

Залишити коментар:

коментар