Кіровоградські правоохоронці перекрили наркоканал з Азії (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Кіровоградські правоохоронці ліквідували міжнародний канал надходження наркотичних лікарських засобів в Україну з Південної Азії.

Кількість пігулок склала більше 4,5 тис. одиниць. Лише в закупівлі вся «партія» обійшлася нарокоторговцям у суму понад 70 тис. грн.. Також у підозрюваних вилучено більше 100 тис. грн. готівкою, отриманих незаконним шляхом від реалізації отрути наркозалежним особам. За ці дії шістьом зловмисникам загрожує значний тюремний строк – до 12 років в’язниці.

Організатором злочинного бізнесу виявився 54-річний кіровоградець, який, до того ж, є власником аптечного закладу. Чоловік через свою знайому, що має зв’язки в країнах далекого зарубіжжя, домовився про поставки за попередньою оплатою забороненого «товару» в Україну поштою.

У подальшому до злочинної схеми підозрюваними було залучено ще чотирьох осіб, які й реалізовували заборонені до легального обігу медичні препарати вроздріб.

Вся схема діяла не лише на території обласного центру, але й в кількох районах Кіровоградщини.

Контактні дані постійних клієнтів «реалізатори» відповідально нотували у спеціальних записниках, аби не потрапити на сторонніх осіб, які могли б виказати їх незаконну діяльність правоохоронним органам.

У підсумку всі шестеро членів злочинної групи отримувати високі прибутки, мали у власності дорогі транспортні засоби та нерухомість.

При санкціонованому судом огляді домоволодінь та автомобілів зловмисників правоохоронці виявили 4512 одиниць нарковмісних пігулок, більше ніж 90 тисяч гривень, понад 2 тисяч доларів США, 2 тисячі євро, 1 кілограм срібла, значну кількість золотих виробів, отриманих від незаконної реалізації наркотичних засобів, 17 мобільних телефонів, кілька десятків стартових пакетів різних мобільних операторів, десятки банківських платіжних карток.

Крім того, за місцем проживання організатора бізнесу правоохоронці вилучили помпову рушницю та 10 набоїв до неї, а в одного з реалізаторів наркотиків – спецзасіб під гумову кулю травматичної дії без відповідних дозвільних документів.

За ці дії шістьом підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років з конфіскацією майна.

СЗГ УМВС України в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар