На Кіровоградщині наростили виробництво м’яса

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Виробництво м’яса господарствами усіх категорій у січні–серпні ц. р. склало на Кіровоградщині 46,5 тис. тонн.

Як повідомили Першій електронній в Головному управлінні статистики, порівняно з відповідним періодом минулого року виробництва м’яса порівняно з січнем–серпнем 2013 р. зросло і в сільськогосподарських підприємствах (на 1 тис. тонн або на 7,6%), і в приватних господарствах населення (на 2,6 тис. тонн або на 8,7%).

Збільшилося й загальне виробництво молока – загалом на 3,1%. В аграрних підприємствах (крім малих) надій молока від однієї корови (по середньому поголів’ю) збільшився на 454 кг (на 14,9%) і становив 3496 кг.

Загальне виробництво яєць від птиці всіх видів зменшилося на 3,9% і склало 373,3 млн. шт.

Загальне поголів’я великої рогатої худоби станом на 1 вересня становило 148,3 тис. голів (на 3% менше ніж у 2013 р.), свиней – 278,1 тис. голів (на рівні), овець та кіз – 57,9 тис. голів (на 4% менше), птиці – 6479,8 тис. голів (на 0,6% більше).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар