Представники ОБСЄ вражені підготовкою олександрівських дітей (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

171 одна тимчасово переселена особа з Луганської та Донецької областей живе сьогодні на Олександрівщині. Для всіх переселенців створено належні проживання, вони забезпечені продуктами харчування, одержують пенсії та інші соціальні виплати, а школярі мають підручники, зошити, канцелярське приладдя.

Залишаються невирішеними дві проблеми – працевлаштування переселенців та забезпечення дітей і людей похилого віку всім необхідним на осінній та зимовий періоди.

Про це в присутності співголів обласного штабу з питань переміщення громадян із території АТО, заступника голови ОДА Віти Атаманчук та заступника начальника управління ДСНС Ігоря Парфьонова, розповів спостерігачам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (Дніпропетровський польовий офіс) Елені Родрігес, Аліні Пенкала та Лукасу Вальтеру, які відвідали район, перший заступник голови райдержадміністрації Василь Кириченко.

– Ми здивовані, що учні на вашій території мають все для нормального навчання, бо нещодавно ми відвідали один із районів Запорізької області й там, на жаль, переселені діти не підготовлені до школи, – зазначила кореспонденту Першої електронної газети спостерігач ОБСЄ Елена Родрігес.

Також гості побували в територіальному центрі надання соціальних послуг населенню та відвідали декілька родин переселенців зі сходу України. Вони залишилися задоволені побаченим.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар