Захисні споруди Кіровограда розраховані лише на 25 тисяч осіб

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

З огляду на останні події, що відбуваються в суспільно-політичному житті держави особливого значення набувають питання захисту людей від наслідків аварій і стихійних лих, а також від вражаючих факторів дії зброї масового знищення і звичайних засобів ураження.

Про це повідомляє сайт Кіровоградської міськради.

У зв’язку з цим, сьогодні на апаратній нараді начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Сергій Коваленко проінформував присутніх про стан захисних споруд у місті Кіровограді.

За його словами у місті існує фонд спеціальних захисних споруд, який налічує 55 споруд, у яких можливо розмістити близько 25 тисяч осіб, працівників робочої зміни підприємств і установ, на балансі яких перебуває сховище.

Враховуючи недостатню кількість захисних споруд для укриття непрацюючого населення, начальник начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту вніс пропозицію використовувати для захисту вказаної категорії громадян найпростіші укриття. Це найбільш масові захисні споруди, що забезпечують захист людей в умовах надзвичайних ситуацій. До такого типу споруд можливо віднести не тільки спеціально побудовані споруди, а й будівлі господарського призначення (погреби, підвали, овочесховища тощо), пристосовані під укриття.

Сергій Коваленко рекомендував дати доручення головному управлінню житлово-комунального господарства Кіровоградської міської ради провести інвентаризацію наявних підвальних приміщень, які перебувають у комунальній власності міста та забезпечити в подальшому приведення їх у готовність до прийому вкриваємих.

Інформація про кількість підвальних приміщень, стан готовності до прийому вкриваємих стане відома 1 жовтня 2014 року.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар