Новоукраїнка відзначила 244 річницю від дня свого заснування (ФОТО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

13 вересня Новоукраїнка відзначала 244 річницю з Дня свого заснування. На відміну від попередніх років, коли святкування проходили з веселощами та феєрверками, цьогорічне свято набуло іншого формату. Але від того воно не стало менш значущим, а навпаки сповнилось справжнім патріотизмом і єдністю. 

На запрошення міського голови Олександра Корінного участь у відзначенні Дня міста взяв і народний депутат України Станіслав Березкін.  Відгукнувшись на пропозицію новоукраїнської громади, Станіслав Березкін  посприяв у встановленні двох ігрових дитячих майданчиків.  Розпочав же свій візит до Новоукраїнки депутат із відвідин ветерана Великої Вітчизняної війни Миколи Боговика.  Ще 9 травня під час відвідин учасників бойових дій  в Новоукраїнці помічниками народного депутата Микола Боговик звернувся з проханням допомогти в придбанні дуже необхідного слухового апарату.

Шанованому ветерану відмовляли в багатьох владних кабінетах, тож він радо прийняв від народного депутата слуховий апарат та інші подарунки і зі сльозами на очах повторював: «Спасибі, що є такі люди».

Свою небайдужість до проблем громади Станіслав Березкін проявив і під час зустрічі  з новоукраїнцями на відкритих за його підтримки дитячих майданчиках. Спілкуючись з людьми, він цікавився їх життям та  проблемами.

Народний депутат також взяв участь у церковному богослужінні, яке відбулося в храмі Олександра Невського, молебень служився за  єдність України, припинення братовбивчої війни та збереження життя людей.

По закінченні молебню, під звуки оркестру центром міста пройшов «парад вишиванок».

До Дня міста у Новоукраїнці відбувся аукціон,  кошти від якого, а це майже 30 тисяч гривень, були передані на потреби земляків-військовослужбовців.  Особливої популярності набули унікальні лоти, передані вояками батальйону «Айдар» з АТО.  Найбільшу кількість таких лотів придбав народний депутат і передав до Новоукраїнського краєзнавчого музею. Поповнився музей і експонатами придбаними депутатом обласної ради Володимиром Арсірієм та місцевими підприємцями.

День міста звершився урочистостями, які відбулися в місцевому палаці культури «Ювілейний».  Вітаючи новоукраїнську громаду зі святом, народний депутата зазначив, що сьогодні як ніколи необхідна єдність, яка і є складовою девізу Новоукраїнської громади «В єднанні сила». – «Ми обов’язково повинні зберегти цілісність нашої України,  докласти усіх зусиль, щоб наші діти  не знали слова «війна».

Крім виступів учасників художньої самодіяльності, на сцені відбувалося вручення Грамот та Подяк новоукраїнцям, які беруть активну участь у житті громади. Переглянули присутні на заході і відеозвернення нашого земляка, начальника штабу батальону «Айдар» Валентина Лихоліта, в якому він подякував новоукраїнцям за постійну підтримку та розуміння.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар