Військові дії на Сході України – 13 вересня (ІНФОГРАФІКА)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Інформаційно-аналітичний центр РНБО повідомляє про ситуацію на Сході України, станом на 13 вересня.

Підрозділи Збройних Сил України та інших силових структур продовжують суворо дотримуватися режиму припинення вогню. Ситуація на території Донецької та Луганської областей залишається напруженою. Терористи подовжують провокації. Загалом протягом доби терористи обстріляли блокпости та позиції підрозділів ЗС України в районах н. п. Нижня Кринка, Марїнка, Петрівське, Новоселівка, Майорське, Жданівка, Новотроїцьке, Красногорівка, Богданівка, Малоорлівка, Ясинувата, Авдіївка, Піски, Тоненьке, Дебальцеве та Чорнухіне, Міус, Центральний.

З установок «Град» було обстріляно аеропорт у Донецьку. Обстріл вівся з боку населеного пункту Яковлівка, а також з районів Донецька – Путилівка  та шахти ім. Кірова

Військовослужбовці сил АТО відкривають вогонь лише для захисту, при явному нападі на позиції та блокпости. Офіційно підтверджені втрати терористів за минулу добу складають 12 осіб та 3 танки.

Бойовики активізували проведення розвідувальних заходів навколо м. Маріуполь.

У Головному управлінні Національної гвардії створено групу з координації дій зі звільнення захоплених терористами військовослужбовців та пошуку зниклих безвісти. За минулу добу звільнено 36 заручників. Телефон координаційної групи 044-226-22-52.

Сьогодні вночі в порушення встановленого порядку прикордонно-митного оформлення без присутності представників Міжнародного комітету Червоного Хреста через пункт пропуску «Донецьк (РФ) – Ізварине (Укр.)» російська сторона здійснила незаконне переміщення так званого гуманітарного вантажу. Українські прикордонники та митники не були допущені до перевірки та оформлення вантажу і транспортних засобів. Представники Червоного Хреста вантаж не супроводжують, його вміст невідомий.

Зафіксовано факти ведення повітряної розвідки та порушень повітряного простору України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар