ЦВК відмовила в реєстрації кандидата у народні депутати Грушевського Віталія Анатолійовича

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Центральна виборча комісія прийняла постанову від 12 вересня 2014 року № 926 «Про відмову в реєстрації кандидата у народні депутати України Грушевського В.А.».  Центральна виборча комісія встановила невідповідність поданих документів вимогам Закону України «Про вибори народних депутатів України».

Як говориться в постанові, на порушення вимог пункту 1 частини другої статті 55 Закону заява Грушевського В.А. про самовисування не містить зобов’язання у разі обрання депутатом припинити діяльність, яка відповідно до Конституції України та законів України несумісна з мандатом народного депутата України.

За таких обставин указаний документ не є заявою про самовисування кандидата у народні депутати України в розумінні пункту 1 частини другої статті 55 Закону.

Згідно з пунктом 2 частини першої статті 60 Закону Центральна виборча комісія відмовляє в реєстрації кандидата у народні депутати України у разі відсутності документів, зазначених у частині другій статті 55 Закону.
Крім того, Центральна виборча комісія зазначає, що відповідно до частини третьої статті 55 Закону разом із документами, передбаченими частиною другою цієї ж статті, до Центральної виборчої комісії подається в електронному вигляді передвиборна програма кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі. При цьому за змістом частини п’ятої статті 63 Закону обсяг передвиборної програми кандидата у депутати, що розміщується в його інформаційному плакаті, який виготовляється Комісією за рахунок коштів Державного бюджету України, що виділяються на підготовку і проведення виборів депутатів, повинен становити до трьох тисяч дев’ятисот друкованих знаків. Натомість обсяг поданої Грушевським В.А. передвиборної програми становить сім тисяч чотириста тридцять шість друкованих знаків.

Враховуючи викладене, відповідно до частини другої статті 55, частини третьої статті 56, частин першої, шостої статті 59, пункту 2 частини першої, частини другої статті 60 Закону України «Про вибори народних депутатів України», керуючись статтями 11 – 13, пунктом 17 статті 19 Закону України «Про Центральну виборчу комісію», Центральна виборча комісія постановила відмовити в реєстрації кандидата у народні депутати України Грушевського Віталія Анатолійовича в одномандатному виборчому окрузі № 101 на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року. А також повернути Грушевському В.А. внесену ним грошову заставу.

Постанову оприлюднено на офіційному веб-сайті Центральної виборчої комісії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар