Люди на Донбасі живуть без світла, газу, води і утримують терористів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Речник РНБО Андрій Лисенко розповів про останні події в окупованих терористами містах Луганської і Донецької областей.

У Макіївці терористи примушують пацієнтів місцевої травматологічної лікарні оплачувати лікування своїх поранених.

На території, тимчасово окупованої терористами, в Донецькій області зупинились 70% шахт. Основна причина це відсутність електропостачання, затоплення і пошкодження залізничних колій через обстріли та підриви, здійснені бойовиками. Збої наявні і в роботі металургійних підприємств. Загалом на територіях, які тимчасово контролюються бойовиками, зупинились більшість підприємств. В області ускладнено доставку товарів між населеними пунктами області. Також зменшується кількість продуктів харчування в місцевих магазинах.

На сьогодні в Луганську досі немає світла, води, газу та зв’язку. Незважаючи на руйнівні дії терористів, співробітники міських служб намагаються відновлювати об’єкти інфраструктури міста, зокрема вони здійснюють підготовчі заходи з відновлення подачі електроенергії, налагодження пошкоджених ліній електропередач.

Станом на 11 вересня внаслідок бойових дій у Луганській області частково відключені від газопостачання, знаходяться в критичному стані та потребують обстеження близько 171,6 тис. абонентів, з яких приватних будинків – 82,5 тис., а багатоквартирних будинків – 88,6 тис. Частково відключені – 27 населених пунктів, повністю – 52.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар