Випускник КНТУ започаткував стипендію для талановитих студентів

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Випускник Кіровоградського національного технічного університету, народний депутат України Станіслав Березкін запровадив іменну стипендію, яка призначатиметься трьом студентам КНТУ третього-п’ятого курсів, що відзначилися особливими успіхами у навчанні та науковій роботі.

Критерії відбору – результати екзаменаційних сесій. Претенденти, незалежно від умов навчання (бюджет чи платна основа), повинні мати середній бал сесії за попередній семестр «5» та середній бал за весь період не нижче «4». Крім цього, претендент на стипендію повинен брати участь у громадському житті університету, бути призером університетських турів олімпіад з окремих предметів. Вітається наявність друкованих робіт, заявок або патентів України на винахід і корисну модель (для агропромислового і технічного блоку) тощо.

Стипендія Народного депутата України призначається терміном на один навчальний семестр. Відкритий конкурсний відбір претендентів проводиться в залежності від напрямів підготовки студентів в межах трьох блоків: технічного, економічного, агропромислового.

Стипендіатами осіннього семестру 2014-15 навчального року стали: Ксенія Сторожук, група БП 14М (технічний блок); Тетяна Чепа, група ДІ 12 (економічний блок); Тетяна Коваленко, група АГ 11 (агропромисловий блок).

Відповідні сертифікати стипендіати отримали в перший день нового навчального року під час святкування Дня знань.

Тетяна Чепа і Ксенія Сторожук

За матеріалами сайту КНТУ

Поширити:

Залишити коментар:

коментар