У Світловодської малосімейки змінився власник

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

170-квартирна 9-поверхова відомча малосімейка по вул. Конька, 31 у Світловодську перейшла з балансу Казенного комбінату «Твердих сплавів і тугоплавких металів» на баланс КП «Житлосвіт-2012». 

Комбінат, який вже понад 10 років перебуває у стадії ліквідації, територіально розташовуючись на землях Світловодського району, виявився неспроможним утримувати свій відомчий будинок в межах міста.

Основною ж проблемою, яка гальмувала процес передачі, виявились застарілі квартирні лічильники обліку електроенергії (!), на заміні яких наполягало Кіровоградобленерго. Безкоштовно замінювати їх енергетики відмовлялися на підставі відсутності договорів на обслуговування з квартиронаймачами. У комбінату на це, звісно, не було грошей, а мешканці категорично відмовлялися робити все за власний рахунок.

Тож облік електроенергії здійснювався єдиним будинковим лічильником, офіційно зареєстрованим Кіровоградобленерго, сукупні показники якого «розкидалися» порівну на всі квартири. Споживачі платили комбінатові, який, у свою чергу, розраховувався з енергетиками.

Минулого місяця стараннями голови РДА і ліквідатора підприємства, була активізована робота комісії з питання прийому-передачі малосімейки. Результатом її роботи і стало підписання відповідного акту.

Що ж до найбільш спірного питання щодо обліку електроенергії, то поки мешканці не обладнають у своїх квартирах нові лічильники (передбачається, що це буде зроблено за кошти міського бюджету) і не укладуть з енергетиками договори на обслуговування, його вестимуть за старою схемою – єдиним будинковим лічильником. Проміжною ланкою розрахунків з Кіровоградобленерго тимчасово буде «Житлосвіт-2012».

Віталій АСАУЛЕНКО для Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар