У Кіровограді відкриють пам’ятну дошку лідерові українського необароко

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

До 80-річчя з дня народження відомого кіровоградського художника, визнаного лідера українського необароко Юрія Павловича Луцкевича (1934-2001) 11 вересня о 13.30 відбудеться відкриття меморіальної дошки на будівлі  комунального закладу  «Навчально-виховне об’єднання № 6 «Спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, центр естетичного  виховання «Натхнення» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області». 

Ініціатор встановлення меморіальної дошки для вшанування пам’яті видатного художника-земляка Кіровоградський обласний художній музей.

Юрій Луцкевич народився 9 вересня 1934 року в Кіровограді. З 1942 по 1949 рік навчався в загальноосвітній школі № 6.

Юрій Луцкевич член Спілки художників СРСР. Однаково успішно працював в різних жанрах: натюрморт, пейзаж, портрет, тематична картина, ню. В усіх творах Юрія Луцкевича панує дух фантастичності, потяг до надзвичайного, таємничого і символічного. Радість, людяність, оптимізм, краса – ось ті основні принципи, на яких ґрунтується творчість видатного українського живописця.

Картини майстра зберігаються в музеях, галереях та приватних зібраннях Росії, України, Німеччини, Польщі, Хорватії, Великобританії, Франції, Данії,  Португалії, США та ін.

У 2003 році на малій батьківщині Юрія Луцкевича в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрилась його перша персональна виставка. А в 2011 році в залах музею були проведені виставки творів Юрія Луцкевича та його дружини Галини Городнічевої.

У заході візьме участь дружина художника Галина Іванівна Городнічева.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар