На Кіровоградщині відкривається сезон цукроваріння

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

На Кіровоградщині відкривається сезон цукроваріння – Олександрійський цукровий завод запрацював вчора, 9 вересня, а „2-ий імені Петровського цукровий завод” Олександрівського району розпочне роботу наприкінці місяця.

Про це кореспонденту Першої електронної повідомив заступник з виробництва директора цукрозаводу ім. Петровського Володимир Варяниця.

Він розповів, що у ці дні робітники Олександрівщини закінчують ремонтні роботи і проводять холодні проби обладнання. Урожай буряка цього року хороший, тож дефіциту цукру і стрибків цін не прогнозується.

В Олександрійському районі сезон цукроваріння почався раніше, щоб встигнути скористатися газом, поки його масово не споживає населення. Тут, за традицією, роботу підприємства почали з обряду: в розтруб, де подрібнюється буряк спочатку кинули букетик квітів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар