У Кіровограді відбудеться Чемпіонат з мотоспорту, присвячений пам’яті 13-річного чемпіона

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

20-21 вересня на трасі «Завадівка» у Кіровограді (мікрорайон Завадівка) відбудеться гонка пам’яті Валерія Доценка (молодшого). Хлопчик трагічно загинув 18 вересня 2011 року на очах у батька на змаганнях у Кіровограді, які були присвячені дню міста.

Змагання проходять два дні, згідно з положенням ФМСУ про проведення Чемпіонатів України в групах «М» та «Д».

Субота 20-вересня з 8.00 – мандатна комісія, тех. ком, вільні тренування, а також фінальні заїзди у класах 50 см3, 85см3, клас «Ветеран» (вік від 45 років).

Неділя 21-вересня – урочисте відкриття змагань о 10.00.
В 10.30 початок фінальних заїздів у класах – 65, Аматор, 125-2т, МХ2, OPEN

Організаторами мотокросу є ФМСУ, Кіровоградський міськвиконком, мотоклуб «Олександрія», мотоклуб «Угольок» (м. Димитров Донецької області)

Валерій Доценко молодший пішов шляхом свого батька. Мотокросом у родині займались також дідусь Валерія та його дядько. Хлопчина осідлав залізного коня ще у 2,5 роки, брав участь майже у всіх змаганнях різних рівнів. Валерій виграв більше 120 кубків та медалей. Його знали не тілки в Україні, а у Голландії, Італії, Іспанії, Франції, Бельгії, Німеччині. У 2009 році Доценко молодший став бронзовим призером Чемпіонату Європи серед Юніорів.

Тринадцятирічний спортсмен Валерій Доценко мав усі шанси перемогти на змаганнях у Кіровограді – він ішов першим. До речі, як завжди. Хлопець жадав нових перемог та вірив у свої сили.

Під час змагань на великій швидкості Валерій злетів на трамплін, але приземлитися вдало не зміг. Шлем розірвався і хлопчик отримав несумісні з життям травми голови. Помер на місці. Менше ніж за тиждень після трагічного дня юному спортсмену мало би виповнитись 14 років.

Фото з сайту Motocross-Gum

Поширити:

Залишити коментар:

коментар