Кіровоградський суд засудив киянина за торгівлю спеціальними технічними засобами

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Набув чинності вирок Ленінського районного суду Кіровоградської області стосовно жителя міста Броварів Київської області, який незаконно купував та збував спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації.

Встановлено, що чоловік замовляв спецтехніку у Китаї та Росії через мережу Інтернет й у подальшому реалізовував її на території нашої держави.

У квітні ц.р. співробітники СБУ в одному з поштових відділень затримали 30-річного зловмисника, який відправляв декілька посилок зі спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації. Правоохоронці вилучили 80 одиниць технічних пристроїв – GSM-трекерів, які дозволяють негласно визначати розташування та відстежувати переміщення об’єктів, а також мають функцію прослуховування.

Вироком суду зловмисника визнано винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.359 (незаконне придбання, збут та використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді штрафу у розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Прес-сектор УСБУ в Кіровоградській області

Поширити:

Залишити коментар:

коментар