У Кіровограді відкрилася «Школа здоров’я»

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 6 вересня, у Кіровограді в Студії на Дворцовій відкрилася «Школа здоров’я», під час якої протягом вересня в обласному центрі та районах Кіровоградщини відбудеться серія тренінгів для соціальних працівників, педагогів, лікарів, родин військовослужбовців та всіх охочих дізнатися більше про репродуктивне здоров’я, взаємодію з дітьми, планування сім’ї та родинного благополуччя.

На перше засідання «Школи здоров’я» прийшло 30 осіб: жінки і кілька чоловіків віком від 17 до 70 років – вчителі, практикуючі і майбутні лікарі, працівники інших закладів соціальної сфери, громадські активісти та студенти міста Кіровограда.

Вітаючи всіх учасників, організатор тренінгу Вікторія Талашкевич відзначила, що сьогоднішня зустріч (без перебільшення цікава й актуальна) розпочне цілу серію тренінгів «Школи здоров’я», яку підтримує народний депутат України Станіслав Березкін.

Вона зазначила, що питання збереження репродуктивного здоров’я і сім’ї нині, на жаль, відходять на задній план, а «Школа» покликана змінити цю ситуацію на краще. Особливо корисними заняття будуть для мешканців районів Кіровоградщини, які традиційно мають дещо вужчі можливості доступу до інформації.

Під час першого етапу тренінгу, який розпочався вранці, учасники за допомогою тренера національного проекту «Здоров’я жінок України» Ольги Гріднєвої з’ясовували суть здоров’я і формулювали його визначення, а також вирощували квітку здоров’я, де кожна пелюстка символізувала окрему складову, училися любити себе і піклуватися про своє здоров’я.

«Ми повинні змінити своє ставлення до власного здоров’я, репродуктивного зокрема, адже у нас досі висока материнська смертність, смертність немовлят, поширюються статеві хвороби, частішають випадки безпліддя…», – пояснила Ольга Гріднєва.

Пообіді учасники тренінгу поспілкуються з керівником школи для батьків «Хочемо бути щасливими батьками» Світланою Мороз та досвідченим лікарем-гінекологом Світланою Милосердною. Вони у формі інтерактивних лекцій та презентацій розкажуть про медичні аспекти репродуктивного здоров’я та пояснять нинішнім і майбутнім батькам, що виховання дітей вони повинні починати з виховання самих себе.

Також усі учасники отримають ряд цікавих інформаційних матеріалів: календарики з номером гарячої лінії центру планування сім’ї, журнали про жіноче здоров’я і сучасні методи контрацепції, а ще диски з соціальними роликами і брошури «Що варто знати юнацтву в непростий час», створені ГО «Спільна дія» за ідеї та фінансової підтримки Станіслава Березкіна.

Основний посил всіх цих матеріалів – треба піклуватися про свою сім’ю і берегти здоров’я, щоб майбутні покоління були здоровими і щасливим.

«Міцна сім’я і щасливі діти – це опора нашої країни, це надійний тил для кожного воїна. Тому нині, в часи неоголошеної війни, нам слід особливо уважно поставитися до збереження духовності, здоров’я і єдності кожної української сім’ї», – зазначив Станіслав Березкін.

Серія тренінгів у рамках програми «Школа здоров’я» пройде на Кіровоградщині за підтримки народного депутата України Станіслава Березкіна.

Хочете взяти участь? Телефонуйте: 050-321-39-19 (Вікторія) та 066-328-40-48 (Жанна).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар