Кіровоградська обласна філармонія зібрала 10 тис. грн. для військових

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Цієї осені Кіровоградська обласна філармонія святкує аж два ювілеї – 30-річчя колективу «Зоряни» і відкриття 70-го концертного сезону. Здавалося б, хвиля свят має заполонити Кіровоградщину. Та ситуація в країні вносить свої корективи.

Перед керівництвом кіровоградської філармонії постало ледь не Гамлетовське питання: «Бути чи не бути ювілейному сезону?». І директор філармонії Микола Кравченко не без вагань вирішив питання на користь мистецтва.

«Ми довго думали чи варто під час війни святкувати свої ювілеї, чи на часі це питання… А тоді вирішили, що все-таки треба. Мистецтво має жити навіть у найскрутніші часи і піднімати бойовий дух наших військових. Правда, ми дещо попрацювали над концертною програмою цього сезону, українізували її», – пояснив директор.

Цьогоріч публіку будуть радувати такі імениті виконавці як Ада Роговцева, Ніна Матвієнко, «Пікардійська терція», Вікторія та Анастасія Петрик, хор ім. Верьовки. Микола Іванович сподівається, що кіровоградці підтримають українських виконавців не лише морально, а й присутністю на концертах.

KravchenkoТакож варто пам’ятати, що крім естетичної функції мистецтво приносить й іншу користь суспільству. Наприклад, цього року артисти Кіровоградської філармонії частково наблизили інтеграцію України в Європу. Їм вдалося побувати зі своєю концертною програмою у Греції, Іспанії, Франції, Бельгії. І все це без жодної копійки з державного бюджету. «Нам допомагали місцеві бізнесмени – Станіслав Березкін, Сергій Кузьменко, Андрій Райкович, абсолютно не афішуючи свою благодійність», – розповів Кравченко.

Крім того, Микола Іванович розповів, що філармонія активно займається допомогою кіровоградським військовим у зоні АТО.

«Не хотілося б хвалитися, але працівники філармонії не стоять осторонь суспільних проблем. На сьогоднішній день нам вдалося зібрати 10 тис. грн. на потрби українських військових в зоні АТО. Ці гроші – добровільні внески кожного працівника філармонії. І підуть вони на закупівлю бушлатів. Адже зима на носі, а нашим хлопцям нема в що одягтися», – зазначив Микола Кравченко.

Але це не єдина допомога українським військовим від Кіровоградської обласної філармонії. Крім зібраних грошей, працівники мистецтва надають нашим солдатам гуманітарну і естетично-психологічну допомогу: збирають речі, продукти, дають концерти для бійців. А нині готуються до поїздки в зону АТО з концертною програмою.

Одним словом, мистецтво стоїть на сторожі суспільних проблем, не забуваючи при цьому і про творчість. Урочисте відкриття 70-го концертного сезону Кіровоградської обласної філармонії відбудеться 1 жовтня о 18.30.

Настя Лісовська для Першої електронної газети.
Фото з cайту Кіровоградської обласної філармонії.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар