Троє кіровоградців промишляли грабежами в Одесі

Троє жителів Кіровоградської області, один з яких неповнолітній, підозрюються у скоєні розбійних нападів на одеситів.

Про повідомляється на сайті Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області.

В міліцію звернувся 27-річний одесит із заявою про те, що невідомі хлопці напали на нього і заволоділи його майном. Потерпілий розповів, що знаходився на вулиці, коли його оточили троє молодих людей і, погрожуючи ножем, почали вимагати гроші та цінні речі.Негативна відповідь не задовольнила нападників, і вони обшукали юнака. Порахувавши, що мобільний телефон потерпілого занадто скромна здобич, зловмисники зажадали від жертви три тисячі гривень. Відсутність у чоловіка такої суми не збентежила зловмисників, і вони запропонували йому взяти в позику у знайомих.

Спроби додзвонитися знайомим не увінчалися успіхом, і хлопець, обіцяючи принести гроші, вмовив нападників відпустити його додому. Опинившись вдома, молодий чоловік закрився в квартирі і, боячись розправи з боку зловмисників, звернувся за допомогою до міліції лише через кілька днів. При цьому потерпілий повідомив, що добре розглянув нападників і докладно описав їх прикмети.
За даним фактом слідчим відділом було розпочато кримінальне провадження на підставі ч.2 ст.187 (розбій) Кримінального кодексу України. Правоохоронці розпочали кропітку роботу, спрямовану на встановлення осіб, які вчинили розбій, а також свідків і очевидців події. Міліціонери опитували жителів району, працівників барів та магазинів. Інформацію довелося збирати по крупицях і наполеглива праця була винагороджена.

– В ході проведення оперативних заходів співробітники карного розшуку встановили особи підозрюваних та затримали їх, – розповідає начальник Київського РВ ОМУ ГУМВС України в Одеській області полковник міліції Владислав Гайваненко. – Ними виявилися 21-річний та 18-річний жителі Кіровоградської області, а також їх 17-річний земляк, які під неспростовними доказами визнали свою провину. Потерпілий, в свою чергу, теж упізнав своїх кривдників.

В процесі досудового розслідування слідчі з’ясували, що затримані не вперше промишляли таким способом. Міліціонерам стало відомо, що за допомогою ножа і газового балончика молоді люди заволоділи грошовими коштами ще й у 30-річного одесита. Спочатку зловмисники діяли за тим же сценарієм і зажадали у потерпілого 4000 гривень. Коли зрозуміли, що у чоловіка таких грошей немає, задовольняючись малим – забрали 50 доларів США. Чоловік упізнав осіб, які заволоділи його майном. За скоєння даного правопорушення молоді люди також притягуються до кримінальної відповідальності за ст. 187 ч.2 (розбій) Кримінального кодексу України.

Київським районним судом Одеси підозрюваним обрано запобіжний захід – утримання під вартою в Одеському слідчому ізоляторі. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до десяти років з конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар