На Кіровоградщині сплатили до бюджету 4,8 млн. грн. військового збору

Така сума надійшла на бюджетні рахунки, відкриті органами державного казначейства, станом на 1 вересня поточного року.

Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління Міндоходів у Кіровоградській області Сергій Колотуха.

Нагадаємо, що військовий збір тимчасово запроваджено до 1 січня 2015 року Законом України від 31.07.2014 року №1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу Україні та деяких інших законодавчих актів України».

Так, з доходів фізичних осіб у формі зарплати й інших доходів, які входять до фонду оплати праці найманих працівників, а також з поточних або компенсаційних виплат, які нараховуються у зв’язку з трудовими відносинами або цивільно-правовими договорами без вирахування єдиного соціального внеску, податкової соціальної пільги та податку на доходи фізичних осіб, утримується 1,5% військового збору. Збір також утримується з виграшів у державну лотерею.

З доходів, що були нараховані до 3 серпня, але виплачені після цього терміну, військовий збір не стягується. У той же час, доходи, нараховані, наприклад, 29.08.2014 року, за період з 1.08.2014 по 03.08.2014 оподатковуються військовим збором.
У той же час військовий збір не сплачується з доходу військовослужбовців, одержуваного у вигляді грошового забезпечення, оскільки він не відповідає визначенню заробітної плати, а військовослужбовці відповідно до законодавства не є найманими працівниками.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар