Міненерговугілля погодило графіки аварійних відключень побутових споживачів

Проблема дефіцитного балансу виробництва і споживання електричної енергії, яка виникла внаслідок зменшення поставок газу та вугілля на теплові електростанції, нині актуальна як ніколи. За цих умов першочерговою задачею для енергетиків є забезпечення стабільної та безперебійної роботи об‘єднаної електроенергетичної системи України – заявляє ПАТ «Кіровоградобленерго».

У зв‘язку із недостатньою ефективністю введенням для підприємств графіків обмеження споживання електричної енергії та графіків обмеження споживання електричної потужності, Міністерство енергетики та вугільної промисловості з 29 серпня 2014 року погодило застосовування графіків аварійних відключень. При застосуванні вказаних графіків електропостачання припинятиметься лише населенню, без відключення промислових підприємств.

Погоджені з органами місцевого самоврядування та держенергонаглядом графіки аварійних відключень застосовуються за умов виникнення в об‘єднаній електроенергетичній системі України аварійного дефіциту електричної потужності. Тривалість перерви в електропостачанні під час відключення за вказаним графіком, як правило, не має перевищувати 2-х годин. У разі значного дефіциту генеруючої потужності допускається багаторазове відключення одних і тих самих споживачів з перервою між відключеннями на 1-2 години.

ПАТ «Кіровоградобленерго» вкотре звертається до мешканців області з проханням обмежити використання електроенергії у години найбільшого навантаження мережі, а саме: з 12-00 до 17-00 та з 21-00 до 22-00.

Ще раз наголошуємо, за умов дефіцитного балансу виробництва і споживання електроенергії, стабільність та надійність функціонування об‘єднаної електроенергетичної системи України залежить не лише від ефективності роботи працівників галузі, а й від відповідального ставлення споживачів до цієї тимчасової проблеми.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар