Винуватцями майже половини ДТП на Кіровоградщині за участю пішоходів є самі пішоходи – ДАЇ

Ситуація із дорожньо-транспортним травматизмом на території області залишається дуже складною. При цьому до найбільшої тяжкості наслідків призводить такий вид ДТП, як наїзд на пішоходів, як з причини порушень ПДР самими пішоходами, так і з вини водіїв.

Про це повідомляє офіційний сайт Державтоінспекції Кіровоградської області.

У Кіровоградській області з початку року зареєстровано 50 дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів, у яких 8 людей загинуло та ще 47 –  отримали тілесні ушкодження. З них 22 ДТП сталося з необережності, неуважності, неправильного виконання вимог ПДР саме пішоходами і як результат 6 осіб загинуло, 18 – були травмовані.

Державтоінспекція Кіровоградської області проводить з 28 серпня до 4 вересня ряд профілактичних заходів, направлених на чітке дотримання пішоходами Правил дорожнього руху. Головна їх мета – привчити пішоходів до неухильного дотримання ПДР, а саме переходу проїжджої частини дороги тільки у відведених місцях з дотриманням правил особистої безпеки. Не менш важливим завданням є також і надання водіями переваги у русі пішоходам на пішохідних переходах та регульованих перехрестях.

Згідно досліджень, для того, щоб досвідчений водій, побачивши перешкоду на дорозі, зміг відреагувати на неї, йому необхідно близько 1 с – за цей час автомобіль, що рухається зі швидкістю 60 км/год, проїде 16,5 м, після натискання на педаль гальма, а гальмівний шлях буде становити 23–30 метрів, що неминуче призведе до наїзду на пішохода.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар