Кіровоградський полк спецпризначення знаходиться в оточенні і відмовився здатись у полон

Кіровоградський полк спецпризначення, “Батальйони “Донбас” та “Кривбас”  потрапили в оточення під Іловайськом.
Про це інформує прес-служба батальйону “Донбас”.

В повідомленні йдеться про таке: “29-го серпня, вранці, угрупуванням сил АТО, які знаходились у Іловайську було висунуто ультиматум. Скласти зброю та здати техніку. І лише за цієї умови – вільно вийти з міста.
Командуванням, на чолі з генералом Хомчаком, було прийнято рішення ігнорувати даний ультиматум і йти на прорив до основних сил АТО.

Під час їх просування, одну з колон було атаковано російськими військами з використанням бронетехніки, систем залпового вогню “Град”, Гаубіц та мінометів.
У результаті нерівного бою, українськими військовими було знищено п’ять одиниць ворожої бронетехніки і взято у полон десять російських військових.
Однак, атаками супротивника було уражено одну з колон, яка потім зайняла кругову оборону у Червонопіллі. Доля іншої колони поки-що не відома, оскільки зв’язок повністю обірвався.
У результаті багатогодинного бою група наших військових отримала другий ультиматум – здатися до 6 ранку, інакше усі будуть знищені.
Частина військових прийняла рішення підти у полон.
Батальйонами “Донбас”, “Кривбас” і Кіровоградський полк спецпризначення даний ультиматум було категорично відхилено.
Верховний Головнокомандуючий, Президент Украіни Петро Порошенко в курсі ситуації. Але вона ускладнюються щохвилини, через значну кількість поранених з батальйонів Нацгвардіі, МВС та ЗСУ (близько ста чоловік).
Звертаємося до Президента України з проханням зробити усе можливе і неможливе для збереження життів українських героїв і якомога швидше реалізувати усі можливі для цього заходи”.
Пізніше Семен Семенченко, командир батальйону спеціального призначення «Донбас», повідомив на своїй сторінці у Facebook: “Щойно говорив з Президентом України. Він повідомив, що В ході переговорів на вищому рівні їм досягнута домовленість про наступне:1) До 10-00 сьогодні все бійці не здалися в полон, із зброєю і прапорами будуть випущені через спеціальний коридор до місця дислокації основних сил АТО. Бойова техніка підірвана.2) Протягом декількох днів усі, хто здався в полон бійці, а також поранені знаходяться в полоні будуть обмінені на російських десантників в Харкові

Мені сказати більше нічого. Слів не залишилося. Чекаю ранку. Через десять хвилин опублікую телефон для родичів-будемо заспокоювати. Список хлопців зараз складаємо”.

Прес-служба батальйону “Донбас” повідомляє: домовленостей з агресором досягнуто, військових пообіцяли відпустити, на яких умовах – не повідомляється: “Завдяки перемовинам, які вдало провів Президент України Петро Порошенко, вдалося досягти домовленостей стосовно виводу з оточення бійців батальйону “Донбас” та інших військовослужбовців, які знаходилися під Іловайськом.
Вже сформовано колони та визначено і узгоджено їх маршрут. У точці виходу бійців вже чекають українські військові.
Протягом години чекайте на списки тих, хто вийшов з оточення.
Комбат батальйону Семен Семенченко вже виїхав до них.
Що стосується полонених, сподіваємося, що найближчим часом їх також вдасться повернути.
Дякуємо усім, хто цієї ночі не спав разом з нами. Дякуємо за ваші молитви”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар