Шлях України до НАТО буде відкритий? (ВІДЕО, ДОПОВНЕНО)

Кабмін за поданням прем’єр-міністра України внесе на розгляд Верховної ради закон, що скасовує позаблоковий статус країни.

Про це повідомив міністр МВС України Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook.

“Беручи до уваги ситуацію в країні, Арсеній Яценюк вніс, а Кабінет міністрів зараз прийняв рішення невідкладно внести в парламент закон, що по суті скасовує ПОЗАБЛОКОВИЙ ВІЙСЬКОВИЙ СТАТУС УКРАЇНИ.
Якщо паламент схвалить, то буде відкритий шлях в НАТО. І це дуже правильно! Тільки безумці в поточній ситуації можуть заперечувати проти такого кроку!”.

Під час засідання уряду Арсеній Яценюк заявив: “Уряд вносить на розгляд Парламенту законопроект про скасування позаблокового статусу України та про відновлення курсу на членство в НАТО. Також за законопроектом мета України в зовнішній політиці – це набуття членства в Європейському Союзі. Даний проект закону забороняє українській державі приймати рішення про членство в будь-яких інших економічних, політичних чи військових союзах, які суперечать основній меті України – членству в ЄС.

Ухвалення цього закону означатиме, що Україні буде заборонено членство в Митному, Євразійському та інших різного роду так званих “союзах”, які по суті своїй є ні що інше, як Радянський Союз імені Російської Федерації.

Звертаємось до Президента України визначити цей закон як невідкладний, як визначено рішенням Ради національної безпеки і оборони. Закликаємо український парламент розглянути його негайно”.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар