Президент виступив із екстреним зверненням до народу (ВІДЕО)

Президент скасував візит до Туреччини. Скликається засідання РНБО.

Про це кілька хвилин тому повідомив у Twitter прес-секретар президента Святослав Цеголко.

Президент України Петро Порошенко у зв’язку з різким загостренням ситуації в Донецькій області скасував робочий візит до Турецької Республіки. У той же час на офіційному сайті президента України з’явився текст звернення:

«Я прийняв рішення скасувати робочий візит до Турецької Республіки у зв’язку з різким загостренням ситуації в Донецькій області, зокрема в Амвросіївці та Старобешеве, оскільки фактично відбулося введення російських військ в Україну», – заявив Президент.

Петро Порошенко повідомив, що сьогодні буде скликано засідання Ради національної безпеки і оборони для розробки плану подальших дій.

«Місце Президента сьогодні в Києві», – наголосив Глава держави.

Україна терміново ініціюватиме скликання засідання Ради Безпеки ООН. «Світ має дати оцінку різкому загостренню ситуації в Україні», – сказав Президент.

За його словами, Україна звернеться до своїх європейських партнерів із закликом скликати надзвичайне засідання Ради Європейського Союзу.

Президент відзначив, що прийняв рішення скасувати візит, незважаючи на сім запланованих двосторонніх зустрічей, які планувалися в рамках урочистостей з нагоди вступу на посаду Президента Турецької Республіки.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар