Музей визволення Кіровоградщини переселять

Голова Кіровоградської ОДА Андрій Ніколаєнко підтримав пропозицію обласної організації ветеранів про перенесення народного музею «Визволення Кіровоградщини» із селища Гірничого у центр Кіровограда.

Нарада з приводу його перенесення відбулася в адміністрації вчора, 9 жовтня.

Музей створили близько 20-ти років тому за ініціативи ентузіастів на чолі з учителем української мови та літератури Віктором Присяжнюком на базі загальноосвітньої школи № 22 у селищі Гірничому.

Як відзначив Віктор Присяжнюк, у музеї зібрані унікальні експонати, які ілюструють бойові дії на Кіровоградщині у період 1941-1943-го років. У 1995 році йому присвоєно звання народного.

Зважаючи на важливість та унікальність музею для патріотичного виховання учнівської та студентської молоді учасниками наради було запропоновано перенести його з селища Гірничого у центр міста. Серед можливих варіантів розглядалися приміщення кібернетико-технічного коледжу, гімназії імені Т.Г.Шевченка, 19-тої медико-санітарної частини.

Після тривалого обговорення учасниками наради було визначено що музей «Визволення Кіровоградщини» розміщуватиметься у гімназії. Тим більше, що міська влада також підтримала зазначений варіант та пообіцяла провести необхідний ремонт приміщень під музейну експозицію.

Голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко відзначив, що рішення перенести музей саме у центр Кіровограда напередодні відзначення 70-ї річниці звільнення України від фашистських загарбників є своєчасним, адже це дозволить жителям та гостям міста побачити унікальні експонати та документи воєнної історії Кіровограда та області.

Очільник області доручив своєму заступникові Ярославу Арсірію взяти під особистий контроль реконструкцію приміщення під музей та звернувся до керівництва Кіровограда з проханням активно долучитися до цього процесу, з тим, щоб вже до 8 січня наступного року – до Дня звільнення Кіровограда від фашистських загарбників – музей прийняв своїх перших відвідувачів.

За матеріалами сайту ОДА

Поширити:

Залишити коментар:

коментар